Terrassevarmer - Det skal du vide om terrassevarmere

Terrassevarmere er utrolig populære om sommeren, men mange spørger "kan de også gøre nytte senere, eller tidligere på året?"
Det har vi sat os for at forklare lidt nærmere, så vi forhåbentlig kan klæde dig godt på, inden du skal ud for at købe en ny terrassevarmer.


Guide om terrassevarmere og hvordan de fungerer


Hvad er en terrassevarmer?

En terrassevarmer er en pejs, eller et varmeapperat som kan anvendes udendørs og optimalt på en terrasse. Et eksempel på en terrassevarmer er de loft/væghængte brødrister lignende varmeapperater som man ofte ser udenfor restauranter og udendørs spisesteder.

Funktionen i en terrassevarmer, går ud på at holde et område varmt, når vejret ikke længere kan klare opgaven. Typisk hen under aftenen, når solen går ned, eller på dage hvor det er overskyet. Se alle vores terrassevarmere her.

Sådan ser en terrassevarmer ud

En terrassevarmer kommer typisk i to former. En loft/væghængt som kører på elektricitet og en gulvmodel som giver ægte flammer og som brænder på gas vha. en gasflaske. Men det er langt fra det fulde sortiment af hvad der findes af forskellige terrassevarmere. Disse er blot dem som man oftest stifter bekendtskab med.

De moderne terrasevarmere kan nærmest ikke ses, da de er designet til at gå i et med indretningen. Hvorimod ældre modeller kan minde om en brødrister der er skruet op i loftet.

Traditionelle modeller
Den traditionelle eldrevne terrassevarmer er bygget op med en kasse, et varmeelement og beskyttelsesbøjler som forhindrer at man kommer i forbindelse med varmeelementet.

Den typiske gulvmodel som brænder på gas er formet som et lille hus med vinduer i den øverste del af kabinettet. Denne model kaldes også en terrassepejs, fordi den rent faktisk råder over de elementer som en pejs har. I bunden - hvor der ikke er glas - opbevarer og kobler man gasflasken til terrassevarmerens brænder. I den øverste del med vinduer ser man flammerne når pejsen er tændt.

Moderne modeller
Moderne terrassevarmere er produceret til at blive en del af den eksisterende indretning, uden at blive et ekstra blikfang, men ved at bringe et ekstra element til de udendørs områderne. Med andre ord, opgradere de eksterende indretninger uden at man lægger mærke til dem.
De nyere modeller er også optimeret med moderne smarthome teknologi, så de kan styres vha. smartphones gennem apps. På denne måde slipper man for at skulle have flere fjernbetjeninger liggende, men stadig kunne styre varmen uden at skulle rejse sig.

Hvad er en terrassevarmer?

Brug din terrassevarmer udenfor sommersæsonen

Terrassevarmere er ofte noget som man forbinder med sommer og sommeraftener, selvom man på denne tid af året allerede har en højere varme end i starten af året, eller til efteråret.
Men terrassevarmere kan også med fordel anvendes udenfor sommersæsonen og på denne måde forlænge perioden på året hvor man kan anvende sin terrasse til andet, end blot at opbevare drikkevarer.

De kraftige modeller kan sagtens opvarme et udeområde fra februar/marts, når frosten slipper og vi har en gennemsnitstemperatur på 5-10 grader. De kan også klare lidt hårdere vejr som blæst. På denne måde vil man kunne forlænge brugsperioden af ens terrasse, eller altan en hel del og dermed fortsætte med at nyde aftensmaden udendørs, selvom kaldendermåneden siger september.

Forbrug og pris for terrassevarmere i funktion

Om en terrassevarmer kører på el, eller gas, så vil den altid have et forbrug og det koster noget at have den kørende. Hvis terrassevarmeren kører på elektricitet, så vil den som udgangspunkt bruge den samme mængde kW, som den afgiver i varme. Den lokale elpris afgører hvor meget dette vil koste og her er der stor forskel på hvor man bor, samt fra hvilket elselskab man får leveret sin strøm.

Hvis den brænder på gas, så vil forbruget afhænge af flammernes størrelse. Jo højere flammer, desto mere gas afgives der og jo mere bruger terrassevarmeren. Vores Sunwood Marino bruger i gns. 290 gram gas i timen, hvilket svarer til ca. 24. kroner.

Brug af terrassevarmere indendørs

Terrassevarmere er som deres navn også antyder, udviklet til at blive anvendt udendørs. Og hvis terrassevarmeren brænder på gas, så bør den under ingen omstændigheder anvendes indendørs.
Der er dog undtagelser og det kan godt lade sig gøre at anvende moderne elektriske terrassevarmere indendørs. De fleste hjem har helt naturligt ikke behov for en fordyrende varmekilde, da man allerede har styr på varmen, men i udestuer der er lavet som tilbygninger - eks. som en tidligere terrasse som nu er blevet overdækket og fået vægge - kan en terrassevarmer være lige præcis det som man har behov for, når solen ikke varmer rummet nok op.

Det mest almindelige er dog at man anvender sin terrassevarmer på sin terrasse, eller altan. I hvert fald udendørs. Hvis man ønsker en ekstra varmekilde indendørs kan det være at man skal kigge på en elpejs, eller evt. en biopejs, for at bevare elementet af ægte flammer.

FAQ om terrassevarmer

Svar:
En terrassevarmer er typisk et elektrisk varmeelement som man installerer for at holde udendørs områder opvarmede, når solen ikke varmer nok. Terrassevarmere kan også fås i varianter med gas som brændstof, i stedet for at anvende elektricitet. Disse bliver også kaldt terrassepejse og det kan nogen gange være svært at skelne imellem de to.
Svar:
En terrassevarmer koster normalvis fra 500-1000 kroner og op. De kan også fås endnu billigere, men som med alt andet, så følger der typisk mere kvalitet med, jo højere prisen er. Bio-Pejs.dk forhandler udelukkende terrassevarmere som vi kan stå inde for og som vores leverandører har garanteret vil leve op til det de lover.
Svar:
En terrassevarmer fungerer vha. elektricitet eller gas. Man placerer en terrassevarmer der hvor man oplever at der på bestemte tidspunkter af døgnet bliver for koldt at opholde sig uden at være pakket ind.
Svar:
En elektrisk terrassevarmer kører indtil man slukker for den. En terrassevarmer på gas brænder forskelligt. Vores Sunwood Marino terrassevarmer brænder i op til 35 timer på en 10 kg gasflaske.
Svar:
Ja, det er meget nemt at rengøre en terrassevarmer. Det gøres med få midler og er hurtigt overstået. Dog anbefaler vi at man sørger for at gøre det jævntligt, for at kunne anvende terrassevarmeren i længere tid uden problemer.
Svar:
Vi kan levere i flere farver. Det vil altid stå på produktet hvilket farver der er tilgængelige, men på f.eks. vores Sunwood Marino og Habanero, kan man vælge terrassevarmeren i alle RAL-farver.
Svar:
Hvis man oplever at områder på terrassen, altanen, eller i haven ofte bliver kølige før man har lyst til at forlade dem, så kan en terrassevarmer være det middel som skal til for, at kunne anvende området i længere tid.
Svar:
Vores terrassevarmere på gas brænder miljøvenligt og forbruger ca. 290 g i timen. Vores elektriske terrassevarmere "brænder" naturligvis 100% rent.
Svar:
Hvis man ikke anvender sin terrassevarmer med sund fornuft og omhyggelighed, så kan den være farlig. Men ved korrekt brug og respekt for varmen samt flammerne (hvis gas model), så er vores terrassevarmere sikre at anvende. Både Sunwood Marino og Habanero er CE godkendt til Danmark.
Svar:
Vores gas terrassevarmere skal ikke fyldes op. Man indsætter blot en gasflaske og tilslutter, og dernæst tænder.
Svar:
Når terrassevarmeren løber tør for gas, skal flasken skiftes. Enten skifter man gasflasken ud med en ny, eller også tager man den tomme flaske ud og får den genopfyldt, inden man sætter den tilbage i terrassevarmeren.
Svar:

For at finde den rigtige terrassevarmer, bør man først have styr på ens behov og muligheder.


  • - Hvor meget plads har jeg
  • - Hvor stort et område skal terrassevarmeren opvarme
  • - Hvor stærk er vind mv. på området
Svar:

Du kan bestille din terrassevarmer på en af følgende måder


  • - Webshop
  • - Email
  • - Telefon

Vi sidder klar på alle ovenstående metoder, til at modtage din ordre. Den klart nemmeste metode er, at bestille direkte på vores webshop.

Svar:
Ja, men det kræver først at vi kender til detaljerne ift. hvor og hvordan den ønskes monteret. Dernæst vil vi finde en montør som kan hjælpe med opgaven.
Svar:
Vi sender via forskellige fragt leverandører. Alle med det fortsæt at der leveres til kantsten. I nogle tilfælde kan man dog lave en aftale med fragtmanden om op/indbæring, men dette vil være udenom Bio-Pejs.dk.
Svar:
Leveringstiden er meget forskellig, men vi forsøger at holde os indenfor en 5-7 arbejdsdage. Hos nogle af vores leverandører er der dog lidt længere leveringstid, men det er noget vi hele tiden forsøger at optimere.