Rengøring af biopejse

Skal en biopejs rengøres? Ja. Er det nemt? Ja.
Det var den korte forklaring og det er næsten ligefør at denne er tilstrækkelig. Men vi vil alligevel lige give en lidt grundigere gennemgang.


Er det nødvendigt at rengøre en biopejs?

Rengøring af biopejse

Ja, man bør rengøre sin biopejs baseret på det behov man har. Dvs. hvis man anvender den hele tiden - altså at den er kørende i de fleste af dine vågne timer - så vil det kræve at man på ugentlig basis lige giver den noget kærlighed i form af en rengøring.

Men i de flestes tilfælde, hvor biopejsen anvendes som et hyggemoment og ikke er kørende hele dagen, eller måske ikke engang hver dag, så vil rengøringen være markant mindre

Bioethanol har en ren forbrænding og dermed ingen emissioner i form af sod og aske. Sammenlignet med for eksempel et stearinlys, hvor man ligefrom kan se soden strømme ud i luften, når det er tændt, så ser og oplever man ingen sod fra bioethanol.

Dette betyder at biopejse generelt også brænder rent, uden at udlede noget fra forbrændingen.

Vi skal dog lige hurtigt nævne at dette naturligvis er forbeholdt de pejse som er udformet og designet efter det anbefalede, således at bioethanolen kan få lov til at brænde rent. Enkelte biopejse - også i vores sortiment - særligt væghængte modeller, er så smalle at der fra flammen, til bagsiden ikke er lang nok afstand ift. at forhindre at flammen får fat i bagsiden og med andre ord, slikker op ad denne. Dette kan gøre at flammerne får fat i små urenheder på pejsens bagside, som vil sætte sig som sod på bagsiden. Vi har dog ikke nogen erfaringer med at soden kommer videre ud i rummet og den kan også nemt tørres af, hvilket vi beskriver længere nede.


Sådan rengører man sin biopejs

For at bevare biopejsen i en god stand bør man sørge for at den altid er ren på oveflader. Særligt på slve brænderen hvor flammerne er. Her bliver der varmt og hvis der sætter sig skidt, kan det ende med at brænde sig fast, hvilket besværligøre rengøringen betragteligt.

Hvis biopejsen er af stål, bør man polere den engang i mellem med stålplejemiddel. Men i det daglige, vil det være nok at tørre den af med en våd klud.

Glasset i pejsen, hvis den har dette, rengøres med helt almindelig glasrens.

Pejse som er udformet i træ, har allerede fået den behandlig de skal have og dermed skal man blot rengøre med en våd klud på overfladen.