Denne artikel er oprindelig skrevet d. 5. juli 2012, men er opdateret d. 5. april 2020.

Fritstående biopejse er den moderne fakkel, og i mindre form, den moderne lysestage. Fordelen ved en fritstående biopejs, er at den ikke soder som en fakkel og et stearinlys har det med at gøre. Dine nymalede vægge vil derfor ikke tage den samme skade, ved anvendelse af din fritstående biopejs, som den ville med dine stearinlys tændt. Når du ønsker at slukke pejsen, lægges der blot den medfølgende anordning hen over ilden, for at kvæle den.

Fritstående biopejse kan findes i mange former og det samme gælder prismæssigt. En fritstående biopejs kan sagtens findes til 15.000 kr., men de findes også til færre penge. Dog skal man altid være omhyggelig med at tjekke leverandøren og producenten, hvis man kigger på et billigere alternativ. Der kan være fare forbundet med, at købe en biopejse eks. på deal.

Vi har set tilbud på -50% i de såkaldte sweetdeals. Her kan man virkelig spare penge, og nogen gange har der endda fulgt noget bioethanol med i købet. Men det er desværre ikke altid at før prisen er korrekt og det er heller ikke altid at kvaliteten står mål med den angivede førpris. Se alle vores fritstående biopejse her

Når man er på udkig efter fritstående biopejse er der nogen enkelte ting man bør undersøge inden købet. Pejsen skal som det vigtigste af alt, kunne tåle en lille vind og altså ikke vælte hvis blot man går hurtigt forbi. Ofte anvendes en fritstående biopejs også på terrassen, altanen eller i haven. Derfor er det vigtigt at pejsen står stabilt i ikke vælter mens den er tændt, hvilket kan få fatale følger.

Det er også vigtigt at der medfølger en slukke anordning, da man typisk hos fritstående biopejse har glas i toppen og ca. 20-30 cm ned til brænderen fra toppen af glasset. Derfor skal man have en slukke anordning med skaft for ikke at brænde sig på flammerne ved slukning. Det er absolut essentielt at man ALDRIG PUSTER TIL ILDEN for at slukke den. Bioethanol brændes af via dampende, og ved at puste til ilden vil man blot føre ilden videre ud i rummet.

Nice series fra Decoflame

Anbefalede fritstående biopejse til begyndere

Hvis man er på udkig efter en fritstående biopejs og ikke har erfaring med det tidligere, bør man købe en billigere model for at finde ud af om det er noget for én. Her kan man med fordel kigge på Smooth Tower modellen, der kan købes for under 3000 kr. inkl. bioethanol. Så er man godt i gang, og har en fin biopejs til prisen.