Denne artikel er oprindelig skrevet 1. maj 2012, men er opdateret 05.04.20.

Biopejse er den moderne form for hyggepejs. Vi ville gerne skrive den nye form, men nyt er det faktisk ikke længere, selvom der stadig er mange som ikke kender til konceptet biopejse. Biopejse er indenfor det seneste år også begyndt at dukke op i diverse supermarkeder og gør det selv butikker. Derfor bliver flere og flere bekendt med denne nemme form for hygge, og derfor er efterspørgslen på de mere luksuriøse, og dyrere biopejse også stødt stigende.

Biopejse - De små og billige

Biopejse kan købes som helt små, billige og nærmest, lysestage lignende modeller. De små modeller rammer de fleste, da man her kan gøre brug og nyde en biopejs selvom man ikke har ret meget plads. Det kunne f.eks. være i en lille lejlighed eller et kollegieværelse. biopejse kan også fås i lidt større skala, som klassisk gulvpejs, til flad væg eller i hjørne, som fritstående modeller, og i væghængt form. Der er stort set ingen grænser for hvor, og hvordan man kan have en biopejs, og det er faktisk kun fantasien, tilsat lidt fornuft og forsigtighed, der sætter grænser.

Biopejse - De store modeller

Biopejse kan også fås i helt ekstraordinære store modeller til større lokaler. der findes bl.a, nogle hoteller, restauranter og konferencecentre som gør brug af de store biopejse modeller til at hæve, stemningen i lokaler der hurtigt kan blive store og kedelige. De store modeller har i flere tilfælde også nogen ekstra funktioner som f.eks. styring af bioethanols tilførsel. På denne måde behøver man ikke selv skulle fylde ny bioethanol på biopejsen, når den er brændt ud. Der findes også temperaturstyring på flere af de store pejse, således man kan indstille pejsen til maks at varme rummet op til 20 grader. Når så biopejsen registrere at denne temperatur er opnået, vil den automatisk sænke sin flamme, og forbrug til blot at holde denne temperatur.

Luksuriøsiteten i de store pejse, er nu også nået til de lidt mindre pejse. Man kan nu også finde automatiske biopejse til penge som de fleste kan være med på. Tidligere var det ikke en vare de fleste havde råd til, men det er det blevet. Og teknologien er ikke blevet mindre god med årene.