Bålfade

Bålfade

Med et bålfad i haven, eller på terrassen er der lagt op til at få skabt den perfekte hygge. Det er svært at finde noget bedre om sommeren, end at lave mad udendørs sammen med familien, eller de nærmeste venner. Den hygge som det skaber, når man sidder sammen rundt om bålet og kan nyde flammernes blafren, brændets knitren, eller madens sitren mens man venter på årets måltid - det er en stemning, som er svær at erstatte.

Hos finder du et bredt sortiment af bålfade, som giver muligheder og varianter til alle. Både i forskellige farver, men også i form, højde og bredde, kan vi tilbyde noget til alle behov.

Læs mere om bålfade


Tabel Liste

Sorter faldende

1-26 of 26

Side:
  1. 1
  2. 2

Tabel Liste

Sorter faldende

1-26 of 26

Side:
  1. 1
  2. 2

Hvorfor skal jeg have et bålfad?

Der kan være flere årsager til at vælge et bålfad, men her kommer de mest gængse. Hvis du vil lave et bål og helst vil slippe for røg, samt have noget varme, så er et bålfad den bedste måde at opnå dette. Ved at anvende et bålfad til dit bål, så sørger man for at bålet hverken ryger lige så meget, som hvis bålet var i jorden, samt man giver de omkringværende en god varme fra bålets flammer. Et bål i jorden kommer ikke nær så hurtigt op i varme, som hvis man anvender et bålfad. Og når bålet er lang tid om at komme i gang, så ryger det også mere. Dette slipper man for når bålet laves i et bålfad.

Derudover kommer den anvendelige del, hvor man med et bålfad har muligheden for at flytte rundt på bålet efter behov, samt pakke det væk når det ikke længere skal bruges, uden at efterlade bare pletter på græsplænen.

Vores bålfade i stål er håndlavet i 2 mm råstål og er blevet valset op i facon. Flere har den konkave form der forhindrer, at brændt træ springer rundt og havner udenfor fadet. En fordel ved et valset stålfad er, at det ikke revner på samme måde som et bålfad i støbejern. Det gør også at det ikke frostsprænger, hvilket et støbejernsfad godt kan.

Bålfad i haven

Vores bålfade produceres bl.a. i Holland og vi har ingen bålfade som produceres uden for EU. Dette sikrer en EU standard som vi som forbrugere i Danmark generelt er glade for. Med vores bålfade kan du lave mad med familien eller vennerne og vha. vores tripods, grillriste og gullash gryder er det autentiske udekøkken på plads i største stil. Men det kan også blot være god gammeldags hygge ved bålet med skumfiduser eller snobrød, som bålfadet skal anvendes til. Mulighederne er mange og det er nærmest blot fantasien som sætter grænser.

“I Danmark er man ikke rigtig husejer, før man har sit eget bålfad”. Sådan er der mange der har det og vi oplever også en større og større interesse for bålfade generelt. Det kan der være flere årsager til, men af dem er helt sikkert anvendeligheden og hyggen ved at have et kontrolleret bålsted som familien og vennerne kan samles om. I hverdagen kan bålfadet være hyggen på sommeraftenerne og til familiesammenkomsterne og festerne, kan det være grundlaget for et udendørs køkken der sørger for lækker mad og en stemning som er svær at erstatte.

Hvis man er mere til et decideret bålsted, så kan et bålfad også nemt graves ned. Det giver en mere sikker base og sikre stadig en hurtigere varme, samt en mindre grad af uhensigtsmæssig røg. Men ellers er et bålfad klar til køre som det er og ved at have en model på ben - evt. lidt højere ben - så kommer bålet lidt op i niveau, hvilket også har en helt særlig charme.

Vi kan levere bålfade i flere størrelser og former, hvilket giver et bredt sortiment og en model til de flestes behov. Flere af vores bålfade kommer med håndtag så de er nemme at transportere.

Bålfade til fair priser + gratis levering

Hos Bio-Pejs.dk leverer vi fragtfrit på alle ordrer over 999. Det betyder at de fleste af vores bålfade leveres uden beregning til din adresse, hvis du bor i Danmark på brofaste øer eller fastlandet. Hvis vi har det bålfad du ønsker på lokalt lager, så kan det naturligvis også hentes og på denne måde kan man spare fragten, selvom fadet ikke koster over 999.

Madlavning med et bålfad

Det helt oplagte formål med et bål er naturligvis at tænde op og lade det give hygge og varme til selskabet i løbet af aftenen. Også den del med at man lige skal over og pære lidt i brændestykkerne en gang i mellem, mens snakken går, er noget de fleste kan sætte sig ind i.

Men vores bålfad kan også bruges til mere praktiske formål, som f.eks. at være grundlaget for aftensmaden. Med et bålfad fra Bio-Pejs.dk kan du kombinere en tripod, hvorpå du enten kan hænge en grillrist, eller en ungarnsk gullash gryde. Nu er der pludselig lagt op til den store udendørs køkken oplevelse. Vi har også grillriste som kan monteres direkte på bålfadet, så det kan bruges som en almindelig grill.

De simple madløsninger er også bedre med et bålfad, end noget andet. Når der skal varmes skumfiduser eller snobrød, så det svært at finde noget bedre end at kunne sidde sammen rundt om bålet, mens ens stang med snobrød læner sig på kanten af fadet og bager brødet færdigt. Popcorn i en gryde over gløderne er også bare bedre end som at lave dem i mikroovnen og igen kommer det sociale aspekt ind ved, at man kan sidde flere sammen rundt og bålfadet og vente på at de popper færdigt.

Bålfade brands

Vores bålfade leveres bl.a. af Cook King, som producerer lækre udendørs køkkenredskaber i råstål. Alle bålfade kan kombineres med en tripod og- eller en gullash gryde, hvilket vil give det komplette udendørs køkken og den fulde fornemmelse af at være i et med naturen... Eller noget.

Vi byder på mange forskellige modeller og der er således et bålfad til alle, i alle størrelser og med flere kombinationsmuligheder. Ved at kombinere et bålfad med en Tripod, kan du enten anvende din egen, eller en af vores Gullash gryder sammen med og lave de lækreste retter i et hyggeligt udendørs køkken.

Undgå / forebyg rust på dit bålfad

Du kan anvende et bålfad året rundt, men et godt tip er, at sætte det indenfor når det ikke anvendes og særligt i dårligt vejr. Dette bevare bålfadets sorte overflade i længere tid. Hvis du tilmed behandler dit bålfad korrekt, kan du forsinke bålfadets rust udvikling.

Cook King bålfade er produceret i ubehandlet almindeligt stål. Dette betyder, at rust ikke kan forhindres.

Rustprocessen kan dog forsinkes ved at smøre bålfadet med solsikkeolie. Olien holder stålet fedtet og tager sig af det. Men selv hvis man smører bålfadet i solsikkeolie vil det til sidst ruste.

På grund af stålets tykkelse ruster det ikke igennem. Dette betyder, at du kan nyde det robuste bålfad i mange år fremover.

Se vores brands